Vecoplan rivaranläggning till planmöbeltillverkaren Totebo AB

Vecoplan rivaranläggning till planmöbeltillverkaren Totebo AB

Ingenjörsfirman J Mared har levererat och driftsatt en ny Vecoplan VHZ1600 rivaranläggning hos Totebo AB för sönderdelning av riktigt hårda trämaterial. Den småländska planmöbeltillverkaren gör investeringen för att säkerställa långvarig drift och öka återanvändningen av egna produkter till energiuppvärmning av fastigheten.

Företagets tidigare maskin klarade inte av det tjocka trämaterialet som skulle sönderdelas och gick därför upprepade gånger sönder vilket krävde återupprepade renoveringar.

– Vi gjorde en utvärdering av det som fanns på marknaden och fastnade för den Vecoplan som Mared erbjöd. Och även helheten kring installation, säger Martin Johansson, VD på Totebo AB.

Maskinen, en remdriven Vecoplan VHZ1600 med frekvensomformardrift, specialanpassad tratt och styrsystem ämnar minska underhållet. I början på sommaren påbörjades installationen.

– Installationen har fungerat väldigt bra så det är vi väldigt nöjda med, jag tror till och med att man var färdig före utsatt tid eller på exakt utsatt tid – det är lite ovanligt i sådana här sammanhang, fortsätter Martin.

Totebo ser flera fördelar att nu själva kunna ta hand om allt sitt träavfall.

– Det material som vi tidigare inte kunnat riva har vi behövt skicka i väg externt. Vi såg väl inte bara en egen vinning i att få mer material att elda själva utan även en miljömässig förbättring när vi slipper att skicka i väg avfallet på lastbilar. Så nu tar vi hand om det själva helt enkelt – egentligen två flugor i en smäll där.

 

 

 


Idag är Totebo AB ett av Sveriges största företag för tillverkning av planmöbler och sysselsätter drygt 100 personer som arbetar i skift med att producera möbler i pigmentlack, melamin, HPL, linoleum och fanér. Genom att hela tiden investera i modern produktionsutrustning bemöter man den hårdnande konkurrensen i en alltmer internationell värld.

Produktblad Vecoplan VHZ1600