Automatisk avfallssortering – Zenrobotics

Leverantör: Zenrobotics
Effektivt robotsystem för avfallssortering. ZenRobotics Recycler (ZRR) är för närvarande utformat för bygg, rivningsavfall, C&I samt olika materialströmmar. ZRR återvinner värdefulla råvaror från avfallet med hjälp av avancerad maskininlärningsteknik. För närvarande kan ZRR sortera metall-, trä- sten samt även plast i olika fraktioner liksom plastpåsar i olika färger. Systemet förbättras ständigt med nya uppdateringar och nya material.

Robotar till undsättning!

ZenRobotics Avfallssortering är ett robotavfallssorteringssystem. inbyggd från vanliga industrikomponenter, systemet tillämpar maskininlärning för att identifiera värdefulla råvaror i avfall.

ZenRobotics Recycler är konstruerad för konstruktions och rivnings (CND) avfall men också konstruktion och industriavfall. ZenRobotics Recycler kan sortera specifika fraktioner och samtidigt förbättra effektiviteten i den befintliga avfallsbehandlingsanläggningen. Detta förhindrar att viktiga råvaror hamnar i deponier och ugnar.

Zenrobotics Avfallssortering kan lätt uppdatera mjukvaran t.ex. för prestandajustering eller nya fraktioner, vilket gör systemet till en säker investering.
Välkommen till autonom framtid inom återvinning!

Idag är de flesta produkter vi använder gjorda av industrirobotar. Men i avfallshantering är robotar praktiskt taget okänt. Robotar har aldrig tidigare kunnat fungera i komplexa, föränderliga och varierade roller – som typiskt uppstår i avfallshantering. ZenRobotics har nu robotar styrda av artificiell intelligens som kan överträffa gamla hinder och göra smutsjobbet åt er.

ZenRobotics Avfallssortering använder flera sensoringångar till identifiera föremål och råvaror. Sammansättningen av sensorer möjliggör en korrekt analys av avfall – för första gången någonsin. ZenRobotics Recycler använder flera sensorer samtidigt (synliga spektrum kameror, NIR, 3D laserscanner, haptiska sensorer, etc). för att skapa en exakt realtidsanalys av det inkommande avfallsmaterialet. Baserat på analysen, gör systemet självständiga beslut om vilka objekt den ska välja att plocka och var den skall lägga materialet.

Avfallssortering är som mest lönsam när den är autonom. Nu är det bara att lägga materialet på ett band så fixar de 4-axliga portalerna sorteringen åt dig. Glöm personal som sorterar förhand där man kan missa detaljer som gör att kvalitén och värdet i avfallet sjunker. Nu har vi kommit så långt att via programmerade algoritmer och avkänningsdetektorer så kan mycket av materialet sorteras genom att det bara läggs på sorteringsbanden. Aldrig förr har man varit så effektiv och samtidigt vunnit så mycket på en investering.

Välkommen till autonom framtid nära dig, Det är nu det händer!

Titta gärna på filmen där man ser SITAs anläggning i Finland i drift, för att få djupare förståelse av hur processen fungerar.

Utmana oss med produkt att sortera ut redan idag.
Idag sorteras förljande: Plast, Wellpapp, Gips, Sten, Optibag plastpåsar, tegel i olika färger, trä, a och b klassat trä, betong och mycket mer.

Produkten är taggad med

Zenrobotics Robotsortering Separering och sortering
ZRR - 1 arms system
Antal plock per timma: ca 2000 st
Minsta Längd: 6000 mm
Effekt: 10 kW
ZRR - 2 arms system
Antal plock per timma: ca 4000 st
Minsta Längd: 9500 mm
Effekt: 14 kW
ZRR - 3 arms system
Antal plock per timma: ca 6000 st
Minsta Längd: ca 13500 mm
Effekt: 18 kW
Gemensam teknik
Garanterad Max vikt per plock: 30 Kg
Maxlängd: 1700 mm
Maxbredd: 500 mm
Plockområde per arm: 2000mm x 2000mm (BxL)
Kontakta oss
Christoffer Halldin
+46 (0)36 387833
Erik Fransson
+46 (0)36 387839

  Ditt namn (obligatorisk)

  Företag

  Telefon

  Din epost (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande