Hand Guard certifierat med GS-sigill för testad säkerhet

Hand Guard certifierat med GS-sigill för testad säkerhet

En bil utan krockkudde 2022? Absolut otänkbart. En justersåg utan AI och kamerabaserat säkerhetssystem som effektivt kan förhindra skador? Inte ett alternativ inom en inte alltför avlägsen framtid heller. Den 9 maj 2022 fick Hand Guard certifiering från branschorganisationen för trä och metall (BGHM) och omdefinierar med GS-sigillet (testad säkerhet) säkerhetsstandarden för justersågar på världsmarknaden.

“Hittills har det inte funnits något jämförbart AI- och kamerabaserat säkerhetshjälpsystem för justersågar. Befintliga lösningar är baserade på andra tillvägagångssätt och deras skyddande effekt är på motsvarande sätt begränsad. Att utveckla ett optiskt system som Hand Guard, som på ett tillförlitligt sätt kan känna igen händer och handliknande former och initiera lämpliga skyddsåtgärder under den nödvändiga korta tiden, var totalt sett en stor utmaning och tog flera års forsknings- och utvecklingsarbete” säger Peter Schwenk, VD Altendorf i en intervju med IMTEST – Konsumentportal i Tyskland.

Förhoppningsvis kommer detta att skapa en branschgemensam standard, liknande krockkuddar, för säkert arbete med justersågar i framtiden.

Läs gärna hela pressmeddelandet och intervjun med Altendorf’s VD Peter Schwenk här.

Intresserad av Hand Guard? Kontakta oss på Mared – Auktoriserad återförsäljare i Sverige
Per Huzell, Affärsområdeschef, per.huzell@mared.se +46 (0)36 387851
Jason Strang, Certifierad installatör Hand Guard, jason.strang@mared.se, +46 (0)36 387829

Se mer på Altendorf Hand Guard | Sågen som räddar händer